Back to Top

Nieuwsbrief De Bosrank

headerfacebook headerlinkedin

Februari 2019

Inhoud:

  1. Bachbloesems
  2. Bachbloesems weetjes
  3. Lente

=============

 

  1. Bachbloesems:

 

Vandaag gaan we ‘Agrimony’ eens van naderbij bekijken.

Agrimony behoort tot de 12 Healers en is dus een karakterbloesem.

Het Agrimony-type verbergt zijn innerlijke onrust en zorgen achter een façade van zorgeloosheid en vrolijkheid.

Het is aangewezen voor mensen die conflicten uit de weg gaan. Ze proberen hun echte gevoelens (angsten, agressie of pijnen) uit hun bewustzijn te verdringen en deze naar buiten toe te verbergen. ‘Keep smiling!’ is hun devies, ze laten niet merken hoe het er ‘van binnen ‘ echt uitziet.

Om niet aan hun problemen herinnerd te worden bouwen ze een kunstmatige, zorgeloze wereld om zich heen. Ze doen alsof alles in orde is.

Mensen met een Agrimony karakter of Agrimony in hun karakterlijn lijden dikwijls aan slapeloosheid, rusteloosheid, krampen en spanningen.

 

We kunnen Agrimony inzetten als basis bij: angst voor ruzies en conflicten, oneerlijkheid, tendens om gevoelens te verdringen, neiging tot verslaving aan alcohol e.d.

Daar de tendens tot verdringing en kunstmatigheid tot verkramping leidt, kan Agrimony ook bij krampen en spanningen ondersteunen.

Ook bij innerlijke rusteloosheid en overgevoeligheid tegen pijn kan Agrimony ondersteunen.

Agrimony is het waarheidsmiddel onder de Bachbloesems. Men durft zijn eigen gevoelens te laten merken en kan op een positieve manier met een discussie omgaan.

 

  1. Bachbloesems weetjes:

 

Om het onderscheid tussen de Bachbloesems beter te leren kennen gaan we een aantal verschillen nader bekijken:

 

Verschil tussen White Chestnut en Cherry Plum: Zowel White Chestnut als Cherry Plum zijn in de onmogelijkheid om ‘uit te schakelen’.

Bij Cherry Plum gaat het om sterke gevoelens en bij White Chestnut om bepaalde gedachten.

 

Onderscheid tussen White Chestnut en Vervain: Ook hier zien we dezelfde onmogelijkheid om ‘uit te schakelen’.

Waar het bij White Chestnut dus om de gedachten gaat, is het bij Vervain het handelen.

 

Onderscheid tussen White Chestnut en Impatiens: Beide zijn in de onmogelijkheid om innerlijke activiteiten te beheersen.

Bij Impatiens gaat het dan om innerlijke onrust en ongeduld.

 

Verschil tussen Impatiens en Scleranthus met betrekking tot onrustig slapen: Impatiens ligt te woelen in bed.

Scleranthus draait zich telkens na een tijdje heen en weer, kan dus wel even stil blijven liggen.

 

Verschil tussen Mimulus en Chicory met betrekking tot angst: Mimulus is voor angst met bekende oorzaak.

Chicory heeft enkel angst als hij alleen is. In gezelschap heeft hij geen angst, Mimulus daarentegen heeft dan nog steeds angst.

 

  1. Lente:

 

Niettegenstaande het nog maar half februari is, is het buiten volop lenteweer!

Door het binnen zitten, de sombere, regenachtige dagen van de afgelopen tijd voelen veel mensen zich wat uitgeput, moe en lusteloos.

Vele afvalstoffen hebben zich gedurende de ganse winter in ons lichaam opgestapeld. Tijd dus voor de grote schoonmaak!

Wanneer in het vroege voorjaar allerlei kruiden hun kop weer opsteken is het moment daar om hiervan de genieten en alzo ons lichaam te reinigen.

Zo’n reinigingskuur hoeft niet ingewikkeld te zijn of handenvol geld te kosten. Enkele eenvoudige tips kunnen er voor zorgen dat we ons weer goed in ons vel voelen.

 

Als eerste belangrijk punt: BEWEGING. Nu de dagen weer langer worden en de zon te voorschijn komt gaan we van de gelegenheid gebruik maken om zoveel mogelijk in de buitenlucht te bewegen: wandelen, fietsen, in de tuin werken, enz. Hierdoor profiteren we niet alleen van de beweging maar ook van de zuurstofrijke buitenlucht.

 

Tweede punt: GEZONDE VOEDING. We gaan trachten zoveel mogelijk verse groenten en fruit te eten, dit gaat ook onze voorraad mineralen en vitaminen aanvullen.

Voor diegenen die interesse hebben in wat echte gezonde voeding is, staat de cursus ‘Voeding’ weer op ons programma.

12 en 19 juni om 19:30 vertel ik er jullie alles over. Prijs: 49 euro.

 

Derde punt: REINIGING. Willen we ons lichaam reinigen, gaan we zoveel mogelijk gebruik maken van kruiden die een zuiverende werking hebben. Hiervoor komen onder andere volgende kruiden in aanmerking: paardenbloemblad en brandnetelscheuten. We kunnen deze gebruiken in een heerlijke frisse sla of in de soep.

Ideaal in het voorjaar is een reiniging met Flor Essence®. Flor Essence® is een mengsel van acht kruiden: grote klis, schapenzuring, witte waterkers, rode klaverbloesem, bruinalg, rode iep, Russische rabarber en gezegende distel.

OPGELET: Tijdens zwangerschap en/of borstvoeding nooit zomaar kruiden/supplementen op eigen houtje innemen. Altijd een deskundige raadplegen in zo’n geval.

 

Vierde punt: RUST. Zorg ook voor voldoende nachtrust en ontspanning tijdens de dag. Las gewoon enkel minuutjes pauze in tijdens het werk en tracht volledig te ontspannen. Breng je energiestroom weer in balans en u kan de lente & zomer weer fit en gezond tegemoet zien.

 

Vijfde punt: BACHBLOESEMS. Crab Apple is de reiniger onder de Bachbloesems. Een kuurtje met deze bloesem doet je zeker goed.

Spelen de donkere dagen je nog wat parten, dan komt Mustard je ter hulp.

 

***********************************************

Bezoek onze online-shop op www.bachbloesemsonline.be

Bij ons kunt u betrouwbaar en goedkoop uw Bachbloesems en natuurproducten aanschaffen. Snelle levering tegen lage prijzen!!

Alle door ons aangeboden Bachbloesems en voedingssupplementen zijn, conform de Belgische wetgeving, genotificeerd.

 

 

Copyright (c) 2019 – Nieuwsbrief De Bosrank

 

error: Content is protected !!